Pere Raventós

@ Dibuix

Pere Raventós Garcia

SOBRE L’AUTOR

Format en el món de l’educació, l’artista autodidacta Pere Raventós, ha creat el seu propi estil anomenat «degargots». Un estil que ha anat evolucionant fins a arribar en l’actualitat al gran format, però que s’inicia en els suports més petits i el blanc i negre amb un sol bolígraf de punta fina. El gargot reinterpretat com un conjunt de dibuixos imperfectes, però que a la vegada creen un imaginari únic, un paisatge perfecte, un caos ordenat… Hores i hores de petites formes que han creat centenars d’obres publicades i exposades en els darrers anys.

 

SOBRE LA PEÇA

Títol: Una multitud

Tècnica: dibuix amb rotuladors acrílics

Tamany: 50 x 100 cm

Quan observem una multitud hi veiem centenars de persones úniques, cadascuna amb les seves emocions, la seva història, la seva essència, aquestes creen una mena de laberint, de conjunt únic. A aquesta multitud els uneix quelcom: un esdeveniment, una protesta, un acte popular, el consum, o fins i tot una coincidència que t’ha atrapat i t’ha fet formar part d’aquesta.

L’artista reinterpreta aquesta multitud, creant un caos ordenat, format també per multitud de formes bàsiques que creen individus més o menys reals, més o menys ficticis, inspirats també per la cultura pop i el propi imaginari de l’artista.

Jugant amb la distància de l’espectador respecte a l’obra, juntament amb la diversitat de formes i colors, cada testimoni hi veurà una multitud única amb protagonistes compartits i d’altres creats pel mateix observador.