Pere Pascual

@ Fotografia

Pere Pascual, (Vilafranca del Penedès, 1964).

SOBRE L’AUTOR

Fotògraf professional des dels anys 80. Ha treballat en fotografia publicitària, industrial, gastronòmica, i de reportatges de viatges i antropològics.
Ha col·laborat en revistes com “Descobrir Catalunya”, “Descobrir Cuina”, “Altaïr”, “Condé Nast Traveler”, “Viajes National Geographic”, “Descubrir”, “Catalunya News”, “Zazpica”. Ha publicat a setmanaris de “El País” i “El Periódico”. Va realitzar la cobertura per la UNESCO en el Fòrum de Les Cultures de Barcelona.

Ha publicat diversos llibres: Masies de Catalunya, Cases de Indianos, Barris antics de Catalunya i El Romànic Català (Angle Editorial), Guapos Per Sempre (Ajuntament de Barcelona), La Granada “tradició i progrés”, Les Cabanyes “mirant cap el futur”, El Pla “un mar de vinyes” , Els vins i Caves de Catalunya i Denominacions d’origen (Ed. Andana). L’any 2010 va ser guardonat amb el 1r Premi Sony World Photography

Awards, en la categoria Història Natural 2010.
Ha exposat a Mèxic, Photokina, Xanghai, Sao Paulo, San Francisco,
Polònia, Cannes , Barcelona, Capellades i Igualada.
A Vilafranca s’han pogut veure els seu projectes artístic de fotografia i
vídeo: Viva México, Capella de Sant Joan, 2014. Tems i silencis, Capella
de Vinseum, 2015 i Marca d’aigua, Sala dels Trinitaris, 2022.

 

SOBRE LA PEÇA

Títol: Ephimeral reflections

Fotografia Giclée sobre dibon i metacrilat.

Tamany: 100 x 100 cm

L’interès pels detalls i per mostrar al públic allò que l’ull humà no pot veure m’ha portat a investigar les possibilitats de la macrofotografia.
Les fotos de flors són retrats d’objectes quotidians molt petits que poques vegades observem tan de prop, com la textura dels pètals de les flors, les ombres i els matisos dels colors, els plecs i els contorns.
Es tracta essencialment de crear i mostrar meravelles espectaculars que provenen de la seva simplicitat més extrema.
En fer-ho, les imatges capturen l’essència i el misteri dels subjectes fotografiats.