Neus Villar

@ Instal·lació

Neus Villar-Gortàzar Vilafranca del Penedès, 1965

SOBRE L’AUTORA

Artista plàstica i mestra.

Finalitzant el Grau de Belles Arts a la UB.

Inicia el seu recorregut en el mon de l’art de la mà del dibuix i la pintura, passant posteriorment a treballar multidisciplinariament.

Prioritzar el joc creatiu, una frase que té escrita a la paret del seu estudi i és que la investigació amb materials de desfeta n’és la base del seu treball, una cerca constant en la que cal assumir el risc d’error, ens diu.

El procés de restauració d’una casa antiga ha estat un punt d’inflexió en la seva obra, donat que li ha generat tot un seguit de coneixements pel que fa a l’ús d’eines i materials que actualment utilitza en les seves
creacions. Cendres, òxids, terres i darrerament la llana d’acer, un material utilitzat en la restauració de mobles antics, que s’usa per extreure les capes superficials deteriorades. El teixir o cosir aquest material potencia unes propietats visuals contraposades a les físiques.
L’autora hi juga forçant aquestes polaritzacions.

SOBRE LA PEÇA

Títol: I això t’abrigarà?, 2022

Cobrellit

Llana d’acer / sobre llit de ferro

 

Tamany: 145x200x148cm

I això t’abrigarà? Pregunta que llanço a l’aire per focalitzar la mirada en el prejudici que imposa la imatge visual. Propietats contraposades, extremes. Pot l’acer transmetre sensació de calidesa? de confort?. Desitjar cobrir-te amb acer. L’acer com a material d’engany. És però no és.