Mayte Vieta

@ Fotografia

Mayte Vieta (Blanes – Girona, 1971)

SOBRE L’AUTORA

Mayte Vieta (Blanes – Girona, 1971), l´art es converteix en una espècie de viatge interior cap el reconeixement personal, doncs per ella, sols la consciència i el coneixement poden portar a la calma, la curació i la vida. Per aconseguir aquesta contemplació i transmetre un missatge que quasi sempre és emocional, es val de diferents disciplines: dibuix, escultura, fotografia i instal.lació- i de la recurrència a determinats procediments tècnics – la dissecció, l´assamblatge, la utilització de lents i miralls, la presència necessària de la llum – . Els motius o temes són els més coneguts per ella: El mar, paisatge qüotidià associat perdurable i inseparablement als fets i sentimients viscuts, el cos propi o de qualsevol altre dona, la naturalesa representada a través d´elements físics o elements amb una forta càrrega espai-temporal, com són els animals o associada “romànticament” al paisatge i a la bellesa.
Selecció d´exposicions individuals: “El instante retratado” Galeria Salvador Díaz (Madrid, 1998), “La bise Noire. El retrato inexistente” Museu d´Art de Girona (Girona, 1999). “Silencio” Sala Metrònom (Barcelona, 1999), “Tiempo de transición” ,”IV Convocatòria Fin de Siglo. Arte Joven 1999-2000. Silencio” Fundació Cañada Blanch i Club Diario de Levante, (Valencia, 2000) “Silencio” Galeria Palma Dotze (Vilafranca del Penedès, 2001). Col.lectives: “Uno cada uno” Galeria Juana de Aizpuru (Madrid, 1994), “El rincón de los niños” Tecla Sala (BCN, 1996), “Registros fotográficos” Colección Banesto, Círculo de Bellas Artes (Madrid, 1996), “La cicatriz interior” Comunidad de Madrid (Madrid, 1998), “Bordes inasibles” Centro Cultural Cajastur (Gijón, 2000), “Corredores de Luz” Museu Universitat d´Alacant (Alacant, 2002).
Fotografia amb menció d’honor pels premis internacionals Chromatic Photography Awards (E.E.U.U. | 2021)

 

SOBRE LA PEÇA

Títol: Silenci

Sèrie “Silenci”, 2001

Fotografia de duratrans muntada darrere de planxa de foam, amb marc d’acer i fusta. Sistema de llum freda darrere de la fotografia. Edició: 3/3

Silenci, 1999. Fotografia duratrans muntada en vidre, marc d’acer i fusta. Retroil·luminada 100cm x 100cmx10cm.

Forma part d’una sèrie de fotografies (en total, vuit fotografies) sorgeixen arran de la individual a la sala Metrònom de Barcelona, (1999)la instal·lació creava un efecte òptic entre miralls i fotografies, de gran format, del seu propi cos, nu dins la profunditat del mar. L’espectador és relaxava a través de la mirada es creava una sensació de moviment de les imatges d’infinit. En el 2001 s’exposa, en el Museu d´Alicant a l´exposició “corredores de luz”. Entre aquests anys 1999-2001 produeix la sèrie amb marcs d’acer i retroil·luminades. En el 2001 “Silenci” s’exposa a la galeria Palma dotze.