Eudald de Juana

@ Escultura

Alt Empordà, 1988 — eudalddejuana.com — @eudald_de_juana

 

SOBRE L’AUTOR

Nascut en una família d’escultors, es va formar a la Universitat de Barcelona i a l’acadèmia d’art de Florència. Actualment combina l’activitat artística amb la docència, impartint cursos intensiou a diferents parts del món. A Navata, on viu, ha fundat un espai per a la creació i la reflexió de les arts plàstiques: Eudald de Juan Gorriz Studios.
És un escultor figuratiu convençut de que el domini de la tècnica és indispensable per aconseguir representar formalment les idees.

 

SOBRE LA PEÇA

“Hope”

Resina

120 x 75 x 60 cm

Hope es l’impacte agut d’una caiguda que et ressona als ossos i l’impuls que agafes per tornar-te a aixecar, el pedaç de tela esquinçada i el fil que amb una agulla el torna a unir, la dualitat i el contrast. És la unió contradictòria d’una cara angelical i un cos destruït.

L’obra és el mapa del diàleg que s’estableix entre l’escultor i la model durant el procés de creació. Les paraules de la noia estan carregades d’una gran autodestrucció, i conseqüent dolor, que l’escultor, guiat per la seva veu, va plasmant amb el fang. El personatge ferit es mira les mans, que subjecten una pedreta daurada. Aquesta representa la voluntat de tirar endavant, la cicatrització del dolor, l’esperança.