Elenamusa

@ Pintura

Elena Mesa (1974)

SOBRE L’AUTORA

Llicenciada en Història de l’Art, actriu i titellaire. L’any 2000 forma la seva pròpia companyia de teatre de titelles, la Micro Troupe i des de llavors hi treballa com a constructora i actriu. El 2006 neix elenamusa per donar vida autònoma al seu univers plàstic.
A partir del 2011 s’integra al paisatge artístic del Penedès i des de llavors incorpora el treball sobre paper i la tinta xinesa com a elements essencials que revelen figures que esperen que algú les miri i figures que ens miren en silenci.

 

SOBRE LA PEÇA

Títol: Origami Goyesc

Tinta xinesa i acrílic sobre paper de filtre

Tamany: 160 x 160 cm

Origami goyesc és fruit de l’acció de mullar un paper industrial de filtre d’1,60 x 1,60 cm amb aiguada de tinta xinesa i d’observar com se la va bevent i quins rastres deixa. Aquest paper vellutat ha estat prèviament marcat amb els plecs bàsics de l’origami, conferint-li una trama de geometria, que com canvis de rasant, van modulant la llum sobre el paper que s’arruga i deforma amb l’aigua, com un paisatge canviant. A partir d’aquí, quatre gestos de tinta xinesa, carbonet i acrílic completen la figura de regust goyesc.