Ángel Camino

@ Escultura

Valoria de la Buena, Valladolid, 1953 – Àustria, 2022).


SOBRE L’AUTOR

Va estudiar Química a la Universitat Laboral d’Osca i a l’Escola Tècnica Superior de Bilbao. Durant els anys 1969/1973 coneix a l’escultor basc Jorge Oteiza a l’Escola de Deva. Aquesta coneixença marcarà per sempre la seva opció i trajectòria com a escultor. Es forma artísticament a l’Escola Massana de Barcelona dins l’especialitat d’Escultura i Gravat. L’any 1975 la Fundació Francisca Roviralta li concedeix una beca econòmica de tres anys de durada i l’any 1977 funda el Taller Experimental de Artes Plásticas a Barcelona. L’any 1978 treballa a París a l’Atelier-17.
L’any 1981 guanya el segon premi al I Certamen de Grabado Contemporáneo de Bilbao fins a l’any 1989 treballa com a professor al Taller de Gravat a l’Escola Illa de Sabadell. A partir d’aquesta època combina incessantment la seva obra artística amb la docència, essencialment de gravat.
Ha treballat als estudis de prestigiosos artistes internacionals i ha participat en nombrosos Simposis d’escultura. L’any 2001 va rebre el primer premi de l’Spanish Sculptor Symposium de Kyonggio a Corea i el primer premi del V Premi Doctor Modest Furets i Roca de la Cofradia de l’Aigua de Barcelona. L’any 2008 va guanyar el primer premi de la Biennal d’Art Riudebitlles i el premi d’escultura Racimo 2008 de la Fundació Serrada Blanco de Arte de Serrada, Valladolid.

La seva trajectòria compta amb una quarantena d’exposicions individuals i més de vuitanta exposicions col·lectives realitzades a països com França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Bèlgica, Corea i Espanya.

 

SOBRE LA PEÇA

Títol: Kairos

Any: 2010

Fotografia en metacrilat

Marbre new age, Brasil